Veiligheid is het allerbelangrijkst voor ons bedrijf!

We doen regelmatig een beroep op Nexis voor opdrachten die snel en efficiënt moeten gebeuren.

Miguel Laduron, Head of Information Technology, SABCA Belgium

Download pdf
SABCA is een belangrijke speler in de Belgischeluchtvaartsector. Het bedrijf is voornamelijk actief in de luchtvaart, ruimtevaart en militaire sector en telt ongeveer 1200 werknemers, verspreid over de drie gewesten. Er staat ook een nieuwe activiteit in de steigers: de programmering, de certificering, de besturing en het onderhoud van drones voor verschillende doeleinden, zoals bloedzakjes en organen van het ene ziekenhuis naar het andere vervoeren.

SABCA en Nexis

We wilden een nieuw virtual desktop-systeem invoeren om al onze medewerkers toegang te geven tot het SABCA-netwerk, waar ze ook zijn. Door de aard van onze activiteiten is veiligheid cruciaal bij de ontwikkeling van dit systeem. We moesten de ideale partner vinden die voor ons zo'n open maar superbeveiligde deur naar de buitenwereld kon ontwikkelen."

De ingrepen van Nexis: veiligheid, prestaties en lagere kosten

"Naast de verbeterde mobiliteit van onze werknemers heeft deze oplossing nog een tweede doel: iedereen de mogelijkheid geven om een ultraperformant netwerk te gebruiken en tegelijk de kosten drukken. De oplossing van Nexis levert steevast topprestaties, met welk apparaat de gebruiker ook werkt. We hoeven dus niet langer te investeren in zeer krachtige computers die ons systeem aankunnen. Met een virtual desktop klaart om het even welk apparaat de klus, want het zware werk gebeurt op onze interne servers. Het apparaat is voortaan dus niet meer dan een scherm dat de werknemer beelden toont waarmee deze kan werken."

“Veiligheid is het allerbelangrijkst voor ons bedrijf!”

Het resultaat?

"De oplossing is inmiddels volledig geïmplementeerd en we beschikken over bijna zevenhonderd actieve virtual desktops. We zijn zelfs al samen met Nexis aan het brainstormen over versie 2.0 van dit systeem. Na die update krijgen we ook via thin clients, zoals Raspberry PI, toegang tot het netwerk. Bovendien willen we de toegang uitbreiden naar computers met een zeer krachtige grafische kaart die worden gebruikt voor de meer veeleisende taken, zoals 3D-rendering (CATIA).” 

Deze dienst interesseert me, neem contact met mij op

Beeld-CAPTCHA

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief