Nexis denkt niet alleen altijd mee, maar denkt ook vooruit!

Nexis zit helemaal op onze golflengte

Tim Piessens, mede-oprichter en CTO, IC Sense

Download pdf
ICsense is gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van ASICs of Application-Specific Integrated Circuits, kortweg “chips” op maat van de klant. Het Leuvense bedrijf is actief sinds 2004 en heeft sinds enkele jaren de grootste designgroep in Europa. ICsense werkt klantspecifieke en dus toepassingsgerichte schakelingen uit, onder meer voor procescontrole, het uitlezen van sensoren en dergelijke meer. ICsense is vooral actief in de medische en de automobielsector, maar levert ook systeem-op-chip oplossingen voor de industrie en de consumentenmarkt.

ICsense en Nexis

“In het begin kozen we voor Nexis als leverancier van ons servermateriaal, onder meer omwille van hun betrouwbaar HP-materiaal. Intussen werken we al tien jaar samen met Nexis. Echt ‘samen’ bedoel ik dan, want hun mensen denken met ons mee. Het ontwerp- en simuleerwerk bij ons is erg rekenintensief en het kleinste probleem tijdens de lange simulaties kan veel tijd doen verliezen.  Omdat Nexis betrokken is bij de IT-opzet in ons bedrijf, beginnen wij er altijd met een gerust hart aan. Ze zijn daar even gedreven als wij en we kunnen altijd rekenen op onmiddellijke respons mocht er toch ergens iets misgaan.”

“Nexis denkt niet alleen altijd mee, maar denkt ook vooruit!”

Een gedenkwaardige interventie van Nexis: de supersnelle verhuizing

Een half jaar geleden verhuisde ICsense, wat meestal een tijdrovende bedoening is. “Samen met ons hadden de support engineers van Nexis alles tot in de puntjes voorbereid. De IT-infrastructuren waren zo snel afgebroken en weer opgebouwd dat onze systemen nog geen halve dag hebben uitgelegen. We twijfelen er niet aan dat ook de geplande migratie naar een gecentraliseerd serverpark gesmeerd zal gaan.”

Resultaten?

“Onze IT-omgeving is continu up en running en wordt bovendien voortdurend verbeterd. De klant klopt bij ons aan omdat we een hoge betrouwbaarheid kunnen bieden en dat is ook aan de flexibiliteit en de expertise van Nexis te danken.”

Deze dienst interesseert me, neem contact met mij op

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief