In een ziekenhuis mag de ICT het niet laten afweten!

Dankzij Nexis weten we hoe we een crash moeten aanpakken

Fabrice Brouns, IT-verantwoordelijke, Klinik St. Josef, St. Vith

Download pdf
De Klinik St. Josef St. Vith is een regionaal ziekenhuis van de Duitstalige Gemeenschap. Het telt 156 bedden, en er werken 500 personeelsleden en 100 artsen. Van 2005 tot 2018 groeide het IT-park van het ziekenhuis razendsnel van 7 naar 70 servers. Tegen 2020 zullen het er naar schatting 125 zijn.

Klinik St. Josef en Nexis

Het IT-team dat in 2014 werd samengesteld, zag meteen hoe de behoeften in het ziekenhuis evolueerden. Daarom namen we contact op met meerdere IT-dienstverleners om die evolutie in goede banen te leiden. We begonnen met de bekendste namen. Toen we na een aanbeveling bij Nexis terechtkwamen, waren we meteen onder de indruk van hun analyse en hun duidelijke voorstellen. In het ziekenhuis zijn we nog steeds elke dag blij met deze keuze, want de service van Nexis is ongeëvenaard en ze reageren ongelooflijk snel!”

De ingrepen van Nexis: consolidatie, hoge beschikbaarheid en DRP

Als oplossing ontwierp Nexis een infrastructuur met hoge beschikbaarheid die meegroeit met het ziekenhuis. Eerst werd de hardware geïnstalleerd: drie fysieke servers, twee hybride Fast Class actieve en SDD-opslaglocaties en twee SAN-switches. Daarna volgde de softwareconfiguratie: hypervisor, netwerk, back-up, monitoring. Ook leerde Nexis het IT-team van het ziekenhuis tijdens boeiende opleidingen alles over het dagelijkse beheer van het systeem. Ze gaven nuttige tips over de netwerkarchitectuur om van het project een echt succes te maken.

“Dankzij Nexis weten we hoe we een crash moeten aanpakken”

Het resultaat?

“Vandaag de dag is IT van levensbelang in ziekenhuizen. Dankzij Nexis weten we zeker dat het systeem blijft werken, zelfs als er zich een probleem zou voordoen. Dat is erg geruststellend! En er zijn nog meer niet te onderschatten voordelen: het kost heel wat minder tijd en geld om een server te installeren, we verbruiken minder energie, de prestaties zijn duidelijk vooruitgegaan, de servers gebruiken alle bronnen die ze nodig hebben ...”

Deze dienst interesseert me, neem contact met mij op

Beeld-CAPTCHA

Blijf op de hoogte, meld je aan voor onze nieuwsbrief